Blog hop creative harten – dat doe je zo

Welkom bij onze maandelijkse Creatieve Harten bloghop. Als het goed is kom je net van het blog van Diana. Maar als je bij mij begint dan vind je onderaan mijn post een plaatje met “volgende”. Klik hierop en je hopt zo naar het volgende blog. Beland je uiteindelijk weer op mijn blog dan ben je rond en heb je alles gezien. :) Veel plezier. 

Wij laten deze maand projecten zien rondom een specifieke techniek, fun fold, verpakking, enz… Waarin wij ook uitleg geven over hoe wij dit gemaakt hebben. De een heeft een filmpje, de ander een complete beschrijving. Van alles wat. Ik laat je deze keer de techniek “Masking” zien. 

Masking is niets anders dan het afdekken van een gedeelte van je kaart waarna je op het open gedeelte gaat inkten, stempelen.

Je kunt natuurlijk kant en klare maskingpapier kopen maar ik ben aan de slag gegaan met onze koning onder de lijmen. De Tombow Multi liquid glue. En hij heet niet voor niets Multi. Allereerst is het een super sterke lijm waar je heel weining van nodig hebt om iets vast te zetten. Maar wist je dat je hier ook post-it’s mee kon maken?  Nee? Ik leg het je uit.

Ik heb uit een stuk printerpapier ter grote van mijn kaart een hart gestansd. Daarna heb ik de achterzijde met tombo lijm ingesmeerd. Als je dit aan de lucht laat drogen krijg je een plaklaagje net als een post-it. Handig toch?

Dit stuk printerpapier heb ik op mijn kaart “geplakt” en ben toen met 3 kleuren inkt gaan sponsen. Toen met de mooie roos uit de set “Grateful Garden” met Basic Grey inkt eroverheen gestempeld. Zorg ervoor dat je goed over de randen stempelt want zo krijg je een mooier effect en lijkt het alsof je dit hart hebt uitgeknipt van een designerpapiertje. 

En dan mijn favoriete gedeelte. Het printerpapiertje voorzichtig eraf halen. Zorg wel dat je schone handen hebt. Anders krijg je vlekken op je witte papier. Vraag mij niet hoe ik dat weet. Je ziet het al op het printerpapiertje. Daar zie je andere bloemen op gestempeld. Ja, het is al eens fout gegaan. :(

Hierna heb ik het woordje love uitgestanst en deze samen met de bloemen ingekleurd met de Wink of Stella voor een beetje meer bling!

Ik hoop dat je deze techniek ook een keer uitprobeer. Echt de mogelijkheden zijn oneindig! Wil je meer verschillende technieken leren? Kom dan eens langs bij mijn maandelijkse stempelavond. Elke laatste dinsdag van de maand gaan we aan de slag met een andere techniek of een bepaald product die je zelf misschien niet zo snel zult kopen zonder dat je het uitgeprobeerd heb. Kijk in mijn agenda aan de rechterzijde voor de diverse data. :)

Volgende stop is Caroline van der Straaten. En zij zal je vast en zeker ook weer een leuke techniek laten zien. Ben je al bij Caroline geweest dan kan ik je vertellen dat je de gehele bloghop hebt doorlopen. 

Ik wens je een fijn weekend en veel stempelplezier. Wil je weten wat ik allemaal heb gebruikt. Dan kun je de lijst onderaan de post vinden. En alles is tevens via mij te bestellen. Ik verzorg graag je bestelling. Mailen kan naar korten@ziggo.nl of kijk hier voor meer mogelijkheden tot bestellen. 

Groetjes,

Sandra :)

Volledige deelneemsters aan de bloghop.

Caroline van der Straaten

Angélique Nederpel

Jolan Meurs

Miranda Boels

Carola Gillich

Henrike Heikoop

Nina Janssen

Danielle Bennenk

Diana van Otterlo

Sandra Korten > je bent hier

 
Lijst met gebruikte materialen. 

Embossing Buddy

€ 7,50

Advertenties

12 comments

  1. Ine says:

    Erg mooi Sandra. Ik wist wel dat je met de retired two way glue pen het post it effect kon krijgen maar niet van de tombow dus bedankt voor de tip.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.