Spotlight – Verpakkingen “Split Top doosje”

Struinend op het net kwam ik bij Splitcoaststampers dit doosje tegen. Zo simpel om te maken met het effect is des te groter. Echt een eyecatcher. Althans dat is mijn mening. 🙂 Op Pinterest had een duitse demonstratrice dit doosje ook gemaakt alleen nog een beetje aangepast. Hieronder zal ik je haar maten doorgeven.

Als je trouwens eens zonder inspiratie zit moet je echt even een kijkje nemen op deze site. Geweldig forum met heel veel ideeën en videos. Hier vind je trouwens de uitleg over dit doosje. Ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. 

Vandaag ook een beetje een sneak peek van wat er komen gaat. Want ik heb gebruik gemaakt van de nieuwe stempelset Dragonfly Dreams met bijpassende stansen. En straks in een bundel met 10% korting te verkrijgen. En ik ben helemaal weg van deze set. Tijdens OnStage (evenement voor demonstratrices) zag ik al heel veel mooie voorbeelden voorbij komen. En als je op Pinterest kijkt zie je er nog meer…. Echt dit is een set waar je veel gebruik van gaat maken. Maar nu terug naar het doosje. 🙂

Ik heb wederom de Fancy Frost Designerpapier gebruikt. Alleen een het patroontje is anders. De basis van het doosje is in de kleur Soft Sky. 

De maten voor het doosje zijn:

 • De bodem: Cardstock snijden op 14 cm x 17,5 cm en daarna rillen op 3 cm.
 • De deksel: 9,8 cm x 14,2 cm (dit snij je 2x)
 • Rillen op lange zijde: 3cm en 11,2 cm
 • rillen op korte zijde: 1 cm en 4 cm (hierdoor ontstaat er aan de onderkant een smalle strook waardoor je de dekseltjes makkelijker kan bevestigen aan de onderkant van je doosje. 
 • rechthoek kaartje met Libelle: soft sky: 10,5cm x 7 cm
 • watercolor papier: 10 cm x 6,5 cm

Binnenbodem voor cadeaukaart: Soft Sky cardstock: 14,1 cm x 10,6 en rillen op 1,5 cm. De tapjes inknippen en vouwen tot een doosje. Deze plaats je vervolgens los in het doosje. Je kan er zelfs nog wat lekkers onder verstoppen. Altijd leuk!

Ik heb er voor gekozen om er een cadeaukaart in te stoppen maar als je de binnenbodem weglaat het je genoeg ruimte om er een ander cadeautje in te plaatsen. Of zelfs een stapeltje kaartjes.

Ik heb gekliederd met mijn inkten op watercolor papier. De kleuren zijn: pool party, daffodil delight en bermuda bay. Deze heb ik eerst bij elkaar op een craftsheet (stuk plastic) afgedrukt. Toen bespoten met water en vervolgens mijn watercolor papiertje doorheen gehaald. Daarna nog wat spetters gemaakt met een penseel. Laten drogen en toen op mijn Soft Sky cardstock geplakt. Toen het tekstje met Bermuda Bay gestempeld.

Voor de Libelle heb ik hetzelfde gedaan. Maar laat eerst je papier goed drogen voordat je gaat stansen. Anders trek je je papier kapot. En dat zou zonde zijn. De libelle heb ik nog met de Wink of Stella clear glitter bewerkt, een paar sequins en je bent klaar. 

Open het doosje en je ziet de cadeaukaart in liggen. Dit is toch veel leuker om te geven dan een envelopje. 🙂 Wil je dit nu ook maken kom dan op 14 december naar mijn stempelavond. Want deze staat o.a. op het programma om te maken. Je kunt er ook voor kiezen om er een kerstuitvoering van de maken. 

Opgeven doe je door mij een mailtje te sturen.

Maandelijkse Stempelavond – Cadeauverpakking

Datum: woensdag 14 december

tijd: 19:30 – 22:00 uur

Kosten: € 7,50 incl materialen, koffie/thee/snack

(plaats je deze avond een bestelling van min €25,- dan is de workshop gratis. Bestellen is GEEN verplichting)

Ik hoop je te zien volgende week!

groetjes,

Sandra 🙂 

  Gebruikte materialen:  

€ 6,25
€ 21,00
€ 36,00
€ 120,00
€ 31,50
€ 12,00

4 comments

 1. Danielle says:

  Prachtige verpakking, Sandra. Ik heb de 14e toevallig ook mijn Kaarten & Cocktails Cadeaus ingepland staan. Great minds think a like blijkbaar 🙂

  • Sandra Korten – Etten-Leur, Nederland – Mijn naam is Sandra Korten en ik ben onafhankelijk Stampin' Up! demonstratrice in Etten-Leur en omstreken. Ik geef workshops met de mooie Stampin' Up! spulletjes. In mijn onlineshop of direct via mijzelf kun je deze producten kopen. Lijkt het je leuk om bij jou thuis een Stampin' Up! party te geven. Kijk dan op mijn blog voor de mogelijkheden. Hopelijk tot gauw! groetjes, Sandra :)
   Sandra Korten says:

   hihi, dat is ook toevallig! leuk!

  • evelinevanheijst
   evelinevanheijst says:

   Super doosje. Ga ik ook binnenkort eens proberen.