Stempel, Inkt & papier bloghop – Flora & Fauna

Hoi en welkom bij de bloghop van Stempel, Inkt & Papier designteam. Vandaag weer nieuwe inspiratie met een aantal van mijn favoriete producten.

Stempel, Inkt & Papier is een creatief initiatief van drie Nederlandse Stampin’ Up! demonstratrices die elke maand thema centraal zetten in een ‘Live’ workshop programma op Facebook. Kijk onder het kopje ” Wie zijn wij?”. 

Deze ‘Live’ workshops zijn verdeeld over de maand (1 per week) en vinden plaats op verschillende dagen en tijden. Het uitzendschema staat in de Facebook groep. Op die manier kun je zelf bepalen of je live mee doet of de workshop later bekijkt. 

Ook als je geen Facebook hebt kun je gebruik maken van het ‘Live’ workshop programma van Stempel, Inkt & Papier. Jij krijgt dan de linken van de video’s per mail toegestuurd op de zondag van die week.

We hebben dit programma liefdevol geadopteerd van de dames van het ‘Crafty Carrot Collective’ en zijn erg blij dat zij ons steunen bij dit initiatief! Daarbij heb ik een hyperlink gemaakt naar hun website: http://craftycarrotcollective.blogspot.com

Mijn voorbeeld van april

Ons volgende thema staat in het teken van Flora & Fauna. Ik heb voor deze bloghop een clean & simple kaartje gemaakt. Ik kwam er laatst achter dat veel kaartenmaaksters hier moeite mee hebben. Deze kaarten maak ik het liefst want zelf heb ik moeite om kaarten te maken met meerdere lagen. Zo heeft ieder zijn ding. 🙂

Ik ben aan de slag gegaan met de Hand-Penned Petals stempelset. Deze leent zich uitstekend voor een simpel stamping project. Met 2 kleuren en een zwarte inkt kom je met deze kaartjes al een heel eind. Je kunt er voor kiezen om de bloemen zelf in te kleuren met watercolor penselen of Stampin’ blends (alcohol markers) Maar vind je dat moeilijk of niet leuk dan heeft deze set ook diverse stempeltjes waar je de bloemen en blaadje mee kunt geïnkten. En dat heb ik gedaan bij deze kaart. Het techniekje wat ik hier ook bij gebruikt hebt is 2de generatie stempelen. Dit leg ik later uit.

De basis van mijn kaarten is altijd 14,5 x 10,5 cm. Dit betreft de helft van een A4 cardstock. ( met een klein strookje aan restmateriaal)
De groene maat is Pear Pizzazz gesneden op 14 x 10 cm.
Het witte cardstock is Basic White gesneden op 13,5 x 9,5 cm.

Voor dit kaartje heb ik de grootste bloem uit de set gebruikt om enkel in de hoeken te stempelen. Het tekstje komt uit een nieuwere set, Happy & Heartfelt (minicatalogus) Het font in deze teksten zijn gelijk aan de font gebruikt uit de Hand-Penned Petals. Dus ideaal om te combineren.
Om meer kleurnuances te krijgen op mijn kaartje heb ik de sommige bloemen op de normale manier be-inkt maar bij de kleinere heb ik de 2de generatie stempeltechniek gebruikt. Hierbij stempel je eerst op een kladpapiertje en daarna pas op je kaart. Hierdoor krijg je een lichtere kleur waarmee je de bloem inkleurt. En je gebruikt maar 1 kleur inkt. Zo haal je meer uit je kleuren! Handig toch?

Er zijn meerdere sets die zich uitstekend voor dit soortje kaartjes lenen. met name de bloemen/bladeren stempelsets.

Daniele en Lotte hebben ook weer leuke projecten om te laten zien. Dus klik gauw de blauwe Button hieronder, dan verschijnt er een link naar het blogbericht. 🙂

SIP:

Hieronder vind je een lijst met de gebruikte materialen.

Hoe kun je deelnemen aan Stempel, Inkt & Papier?

  1. Wanneer je bij één van ons in een kalendermaand voor minimaal € 50 Stampin’ Up! producten bestelt, krijg je de maand daarop gratis toegang tot onze exclusieve Stempel, Inkt & Papier Facebook groep. 
  2. Wanneer je één van onze directe teamleden bent krijg je iedere maand automatisch toegang tot onze exclusieve Stempel, Inkt & Papier Facebook Groep. Meer informatie over het Stampin’ Up! starterspakket vind je op onze websites.
  3. Wanneer je geen klant of direct teamlid van ons bent dan kun toegang tot onze exclusieve Stempel, Inkt & Papier Facebook Groep krijgen door € 15 te betalen. Wil je van deze optie gebruik maken, mail dan naar een van ons om je aan te melden:

Wil je na het zien van dit blogbericht ook aan de slag met de mooie producten van Stampin’ Up? Ik verzorg graag een bestelling voor je.
Bestellen kan via mijn online webshop. Hier heb ik alle gebruikte producten voor je op een rijtje gezet. Heb je al een product dan haal je heel simpel het vinkje weg en plaats je het in je winkelmand. Vergeet de “Hostesscode” niet in te vullen want je ontvangt bij een bestelling van minimaal €60,- een van de GRATIS maandproducten. Deze vind je in de rechterkolom van mijn website.
Mailen kan ook. het gratis product vervalt maar bij een bestelling van minimaal €60,- betaal je geen verzendkosten. Op deze pagina heb ik alles voor je op een rijtje gezet mbt bestellen.

Heb je nog vragen? Mail mij. Ik help je graag.

Lieve stempelgroetjes,

Sandra 🙂

2 comments

Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat. Dank je wel alvast, Sandra :)