Memory Keeping met Project Life “Baby Collectie”

12654617_1217563871607105_1504381475554147677_n

also English text at the end of the blogpost. 🙂

Sinds deze maand zit ik in het designteam van “Memory Keeping with Project Life”. Een internationale groep demonstratrices die ook een voorliefde hebben voor Project Life. Net als ik!! Een maal per maand is er een blogshare waarin wij onze pagina’s/ albums laten zien ter inspiratie. Op de Facebookgroep genaamd “Memory Keeping with Stampin’ Up! Project Life”, is een besloten groep waar een ieder zijn pagina’s kan laten zien. Aanmelden kan gewoon door op de knop “lid worden” te drukken. Besloten omdat niet iedereen zomaar alle layouts kan zien en wij de “rare” mensen/opmerking weg willen houden van onze groep. En dat weten jullie wel wat ik ermee bedoel. Dat is waarom ik heb besloten om mijn pagina’s deels te vervagen. En we zien jullie layouts graag, dus kom langs en deel jouw pagina’s met ons! Het thema van deze maand is”zwart/wit foto’s”. Onderaan de blogpost vind je een lijst met de andere teamleden.

Zo vaak post ik mijn project life paginas’s niet op mijn blog. Dat komt omdat het toch veel persoonlijke dingen bevat. Maar zo nu en dan krijgen jullie toch een pagina te zien. Gewoon omdat ik jullie wil laten zien hoe leuk en simpel PL is. Zo veel eenvoudiger dan scrapbooking zoals ik voorheen veel deed. Soms wil het geval dat ik deze twee liefdes combineer in mijn album hoor. Dus scrapbooking is wat mij betreft nog niet verdwenen. Echt niet!! 🙂

Zwart/wit foto’s! Nu wil het geval dat ik daar al mee bezig was. Met de photoshoot van Tessa om precies te zijn. Toen zij geboren werd kregen wij een photoshoot cadeau van mijn twee vriendinnen Marielle en Eveline.

[wppa type=”photo” photo=”2″ size=”350″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Zo klein maar ze keek als zo wijs in de camera alsof ze wilde zeggen:”hier ben ik dan!” Onze eigenwijze snotneus wordt volgende week al weer 5 jaar oud. Deze tijd is voorbij gevlogen.  Merendeels van de foto’s stonden nog op mijn computer. Dus het werd na 5 jaar toch wel tijd om de rest in een album te stoppen.

Ik heb de kaartjes uit de “Hello Baby Girl Collectie van Stampin’ Up! gebruikt als basis. De kit heeft verschillende kaartjes waar je alle basisgegevens op kan schrijven. geboortedatum, gewicht, lengte enz.. Maar ook als je van je kindje elke maand een foto hebt genomen zitten er kaartjes bij. Zoals je ziet op mijn rechter pagina. De kit is zeer divers en heeft echt alles om alle eerste belangrijke momenten op te schrijven.  Ook zijn er een bijpassende embellishments kit en stempelset te verkrijgen.

[wppa type=”photo” photo=”4″ size=”350″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Ik heb voor deze spread alleen de basiskit met kaartjes gebruikt. Dus niet de bijpassende stempels en embellishmentkit. Huh?? hoor ik je denken.  Nee, ik  wil zo laten zien dat het echt geen moeilijke klus is om die foto’s in je album te krijgen en hier en daar een eigen stempeltje of pons te gebruiken. Oke, nu heb ik natuurlijk wel veel Stampin’ Up! spulletjes tot mijn beschikking maar het is echt een kwestie van kijken wat je in je kast hebt wat bij je foto’s of thema past.

[wppa type=”photo” photo=”1″ size=”350″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Hoe ik te werk ben gegaan? Het thema van de foto’s had ik natuurlijk al. Foto’s in de pockets gestopt. Toen mijn Baby Girl collectie van Stampin’ Up! erbij gepakt. De baby collectie van Stampin’ Up! leent zich uitstekend om het eerst jaar van je kindje vast te leggen. Dus met deze foto’s kwam dat goed uit. Deze collectie had ik al gekocht in het begin toen net de jaarcatalogus uitkwam. Oeps 🙂 Kaartjes erbij gezocht. En toen gekeken of de combi goed was. Ik hou er van om eenheid te creëren. Er moet evenwicht in mijn spread zitten. Dus de kleuren moeten aan beide kanten van de pagina zijn. (rare tic van mij)

[wppa type=”photo” photo=”5″ size=”300″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Daarna ben ik door mijn stempelvoorraad gegaan en bijpassende stempels erbij gepakt. Gewoon neergelegd op mijn bureau. En toen de ponsen. Bij deze foto’s vond ik dat ik onze liefde voor onze jongste toch wel moest laten zien. Dus hartjes komen dan goed van pas. Onderaan de post heb ik alle ponsen nog eens op een rijtje gezet voor je. 🙂 Ook mijn letterstansjes mochten natuurlijk niet ontbreken om Tessa d’r naam te spellen. Zoals je zit ben ik ook niet bang om mijn kaartjes doormidden te knippen en op een andere manier te gebruiken. De kleine foto’s waren net iets te klein voor de pocket dus ik heb twee kaartjes verknipt om ze vervolgens achter de foto te plakken.

Zo zie je maar dat je met een paar middelen al een heel eind komt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ga verder  kijken wat voor een geweldige pagina’s de andere demonstratrices hebben gemaakt!

Wil je nu ook eens beginnen met Project Life en weet je niet hoe. Ik kan je erbij helpen. Ik bied verschillende Project Life workshops aan. Van beginner tot gevorderde kan aan de slag. Voor beginners heb ik de speciale “Proeven van Project Life” workshop van 2 1/2 uur. Kijk hier voor het volledige aanbod.

Sandra 🙂

Since this month I am joining the designteam of Memory Keeping with Project Life”. An international group of demonstrators who love Project Life as much as I do. Once a month we do a blogshare in which we share our pages or albums for inspiration. There is also a Facebookgroup called “Memory Keeping with Stampin’ Up! Project Life”, where you can show us your work. And we love to see that!! So come on over and share!! Theme this month is black and white photo’s. At the end of this post you will find a list of the other teammembers. 

I don’t post my Project Life page that much. Simply because it contains personal stuff. But now and then I will share some pages with you, all because I want you to start Project Life. It is so much fun! And much easier than the traditional scrapbookingpages I once did. Sometime I combine my two loves. But mostly I PL. 🙂 I blurred my photo’s a little, I hope you don’t mind but these days you have to be very carefull. If you know what I mean. 🙂

But now my spread. How do I work through my photo’s? Well, I had the theme. My younest girls photoshoot. They are on my computer now for more then 4 years. Some were printed but the rest were just collecting “dust” 🙂 It was about time they were in here album as well.

First I put the photo’s in the pocket pages. Then I grabbed my babygirl collection which, that I already have since it came out. oopsie!!! It is a lovely kit for the first year of your babygirl. So many lovely cards,even for each month of the first year. 🙂 As you can see on the rightpage of my spread. With this kit comes also an embellishmentskit and matching stampset. But I wanted to let you see that you can also use your cardkit and other supplies from your stash to make al lovely spread.

Next I sorted through my cards. And lay them out on the spread to see if they match my photo’s.  When I was finished with it, I went trough my stamps and punches. Grabbed everything that matches my theme. It is a bit of a puzzle but I knew I wanted the spread to show the love we felt of our youngest. Hearts are perfect for that.

As you can see my pages are clean and simple. I love the simplicity of it. I don’t like busy pages. I want to see my photo’s and the journaling that goes with it. 

I hope you like it and see you next time and don’t forget go and see  the gorgeous pages the other demonstrators have made. 🙂

Sandra 🙂

Teamlijst/ Teamlist:

Julie Kettlewell (UK)

Constanze Wirtz (Duitsland)

Elizabeth Richards Peterson (USA)

Linda Dalke (Australie)

Anna Pickering (UK)

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.